Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.08.2014 21:32 - Развитието на печатницата
Автор: pressprint Категория: Технологии   
Прочетен: 570242 Коментари: 0 Гласове:
0



Как се промениха печат след изобретението на Гутенберг?
Днес отпечатването е много различен от процес, използван в Гутенберг семинар. От съвременните стандарти Гутенберг печат процес може да изглежда бавно и досадно; compositors съберат тип на ръка, както и квалифицирани компромис може да събере 2000 знака или букви в един час. Един компютър може да уреди на същия брой знаци за две секунди. Днес повече думи се печатат всяка секунда отколкото са отпечатани всяка година през петнадесети и шестнадесети век.
Какво се промени? Защо не сме все още използване на Гутенберг в пресата? До деветнадесети век принтери завърши всяка стъпка на печат на ръка, точно както в печатницата на Гутенберг. Тъй като технологията еволюира, изобретатели адаптирани тези нови технологии да революционизира печат. Парни двигатели и, по-късно, електрически двигатели са включени при проектирането на печатарски преси. През 1970 компютри са били интегрирани в процеса на печат. ПОКАЖИ РАЗШИРЕНАТА PDF Илюстрация на Станхоуп преса, (1800) от Робърт мотика е кратка история на печатната преса и подобрения в печат машини от времето на Гутенберг до наши дни (1902)
Печатната преса получава преработена в чугун
В края на 18 век и началото на ХIХ век изобретатели започва промяна на печатната преса чрез части на пресата от метал вместо от дърво. Ърл Станхоуп на Англия създал печатница с чугунени рамка. През 1800 той е изобретил Станхоуп преса, която е първата книга Прес прави напълно вън на чугун. Пресата също черта комбинация от лостове да даде Пресман добавена мощност. Той създава мощен, по-чисти впечатления, които са идеални за печат гравюри и по-големи формати.
Колумбов натиснете, изобретен през 1816 от Джордж Clymer от Филаделфия, също беше желязна ръка Прес. Това може да се отпечата 250 копия за час. Пресата е забележително, защото тя използва редица тежести и противотежести, което го прави сравнително лесен за принтера, за да увеличи силата на впечатлението и да се повиши тигел след всяко впечатление. Орел, монтирана на върха на пресата, служи като патриотичен символ и противотежест.
Подобно на Гутенберг в печатницата тези валяка преси е плоска повърхност, носещи на хартия, която притиска плосък подписа плаката.
Механизирани преси
През 1824 Кулишев Daniel Бостън първо се опитва да се механизира печат. Чрез добавяне на скорости и енергия за дървена дограма щанцоваща преса, легло и щанцоваща пресата е четири пъти по-бързо от handpress. Този тип на пресата е бил използван по време на деветнадесети век и произведени високо качество разпечатки с топъл печат.
През 1812 Friedrik Кьониг изобретил пара процеса на печат и драматично се ускори печат. Кьониг пресата може да отпечатвате 400 страници на час. Ричард мотика, американската преса maker прави подобрения в дизайна на Кьониг и през 1832 произведени един натиснете за малки цилиндър. В цилиндър преса парче хартия се притиска между плоска повърхност и една бутилка, в която е прикрепена извита плоча или тип. Бутилката след това се преобърне на част от повърхността и произвежда впечатление върху хартията. Цилиндър преси са много по-бързо отколкото студен печат и ръчни преси и да отпечатате между 1000 и 4000 впечатления за час.
През 1844 Ричард мотика изобретил Ротари пресата. Ротари преса се отпечатва на хартия когато преминава между две бутилки; един цилиндър поддържа хартия, и други цилиндър съдържа топъл печат табели или монтирани тип. Първият Ротари пресата може да отпечата до 8000 копия за час. По-големите Ротари преси, съдържащи няколко топъл печат машини, направени печатници във вестник работи е възможно.



Гласувай:
0




Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: pressprint
Категория: Технологии
Прочетен: 681292
Постинги: 1
Коментари: 0
Гласове: 1
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930